donderdag 12 januari 2017

Berenklauwen

Het Berenklauw patroon is niet direct mijn favoriet. In de Quiltmania 115 wordt het patroon gebruikt in een quilt met herfst kleuren. 
 Wel mooi maar niet direct wauw.

Maar dan kom ik een prachtige quilt tegen bij Juliekquilts. Ze maakt een quilt met allerlei ruitjes. Lekker stoer. En ja het is het berenklauw patroon. 

 Vandaag heb ik de eerste twee blokken gemaakt. Al jaren heb ik een grote doos met ruitjes en streepjes stof, het meeste gekregen van een, ondertussen overleden, vriendin. En nu komen die stoffen goed van pas. Welke stof er tussen de klauwen komt weet ik nog niet. Het blok hierboven hangt op een Westfalen stof. Maar dat is maar een klein stukje dus niet genoeg voor een hele quilt.

Het rode ruitje van de grote blokken vond ik zo mooi, warm rood. Met een extra naadje erin net genoeg voor 4 blokken, maar niet genoeg om het ruitje netjes door te laten lopen. Misschien geeft dat juist nog meer charme als alle blokken in elkaar zitten. Ik houd de maten uit de Quiltmania aan, de blokken worden 10 inch. Het is echt superleuk werk om deze blokken te naaien.

Fijne dag

5 opmerkingen:

 1. Mooie blokken, echt stoer. Succes met zoeken naar stof voor randjes. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo met die ruitjes ben benieuwd !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I like where you are going with this - you have a great selection of fabrics to start off. You left a nice comment on my blog but are a no-reply blogger so I can't respond directly. This is easy to fix - you can just google for the solution.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I like where you are going with this - you have a great selection of fabrics to start off. You left a nice comment on my blog but are a no-reply blogger so I can't respond directly. This is easy to fix - you can just google for the solution.

  BeantwoordenVerwijderen