maandag 25 april 2016

Kleine sterren

In 2015 ben ik bij Atelier Bep geweest om een demonstratie van Jeanneke te zien. Ze maakt stempels en had erg veel kleine voorbeeld quiltjes in de keuken van Bep gehangen. Daar zag ik een eenvoudige nine patch quilt, heel mooi. 

Quilt van Jeanneke
Een tijdje later had ik heel veel nine patch blokken gemaakt. Maar toen ze op het laken hingen leek het erg somber dus wat nu. Dit voorjaar toen ik een foto zag van een quilt van Susan Smith en mijn hoofd al vol zat met gele narcissen en tulpen dacht ik dat vind ik mooi.

Quilt van Susan Smith:
Quilt van Susan Smith
Dus ben ik aan de slag gegaan met sterren.


Ik had ook nog licht groene stof en dat leek me wel mooi voor de sashings. Met rode sterren waar de sashings bij elkaar komen.


Helaas kwam ik erachter, toen alle sashings eraan zaten, dat ik een fout had gemaakt en alle sashings te kort waren. Dat had ik niet gemerkt door alle naadjes van de nine patch blokken. Dus alle sashings er weer af, een heleboel naadjes meer want ik had niet genoeg rode stof om de sterretjes opnieuw te maken. En alles opnieuw aan elkaar naaien. En dan is er zondagmiddag een top klaar van 1.6 bij 2 meter. Ondanks al het lostornen toch leuk om te maken.


Er zijn veel restjes en oude stukjes stof gebruikt, een echte scrap quilt. De gele en rode sterren zijn ook niet allemaal van dezelfde stof. Mijn camera maakt de quilt een beetje bleek, in het echt zijn de kleuren wat helderder.Buiten nog geprobeerd betere foto's te maken maar ook hier lijken de kleuren wat bleek.

6 opmerkingen:

 1. Het wel een mooie quilt geworden. leuk gedaan met die sterren. gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van jou. Hij is nu heel vrolijk en leuk geworden. Bewonder je doorzettingsvermogen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooi! Simpel, maar wat een prachtige quilt. Leuk ook dat je het sterretje hebt gebruikt in je sashing. Dat komt hier wel super goed uit. Echt een quilt om vrolijk van te worden. Mag ook zo op mijn wil ik maken lijst! Fijne dag, Juud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om jou en je moeder gisteren gesproken te hebben! Geniet nog van jullie vakantie en de nieuwe stofjes ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is prachtig geworden !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is prachtig geworden !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen